PUUR Miranda

PUUR staat voor mij, Miranda, als mens en coach.  Open, eigenheid, verbinding en rust zijn voor mij belangrijke waarden van waaruit ik leef. Samengevat PUUR!

Het is mijn missie dat vrouwen die ‘moe’ zijn, meer energie krijgen door gezonde keuzes maken in hun denkwijze en leefstijl.

Ik weet hoe het is om moe op staan en moe naar bed te gaan, geen energie te hebben om leuke dingen te doen, te sporten, gezond te koken en was daardoor soms niet de persoon die ik graag wilde zijn.
Ik ben iemand die iets graag voor 200% goed doet en dat is soms best lastig voor mijzelf en voor anderen.

Vanaf mijn 14e kamp ik al met vermoeidheidsklachten. In de eerste instantie was dit op de achtergrond aanwezig, maar naarmate ik ouder werd, kreeg ik hier steeds meer last van. Ik heb diverse bloedtestjes gedaan, maar er is nooit iets ‘medisch’ ontdekt.
Tot overmaat van ramp ben ik rond mijn 18e in een discotheek gaan werken… funest voor mijn slaap-waakritme. Na 1 nacht werken, was ik minstens 4 dagen ‘moe’. Niet erg handig als je nog studeert…

Toen ik ben begonnen met werken in het onderwijs, ben ik hulp gaan zoeken… ik heb diverse homeopatische middeltjes gebruikt en heb zelfs een tijdje met een soort ‘ijzerdraadjes’ in mijn BH rondgelopen, want dat zou mij ‘energie’ geven. Je raadt het al… dit heeft niet geholpen. Het leverde mij de nodige frustratie op, in mijn werk en in mijn toenmalige relatie had ik er last van. Ik heb tegen een burn-out aangezeten. Gelukkig kon ik op tijd op de rem trappen en heb ik zelf keuzes gemaakt om dit te voorkomen.

Het goede nieuws is dan ook dat ik me in de afgelopen jaren steeds fitter en energieker ben gaan voelen door aanpassingen te doen op allerlei fronten.
Allereerst heb ik geleerd om minder ‘beren op de weg’ te zien, maar te kijken naar ‘flamingo’s’.
Daarnaast heb ik geleerd om ‘meer’ te ontspannen. Iets wat voor een bezige bij als mij, erg lastig is.
Ik ben een enorme controlfreak maar ik kan steeds beter accepteren dat dingen anders gaan dat dat ik van tevoren heb bedacht.

Dit heb ik mijzelf niet ‘alleen’ eigen gemaakt. Ik heb hier hulp bij gehad van een fantastische partner en coaches. Ook heb ik veel inzicht gekregen op het gebied van voeding en beweging, waardoor ik een gezondere leefstijl heb gekregen.
Al met al heb ik meer energie en geniet ik meer van het leven!

Al lange tijd weet ik dat coachen ook mijn passie is. Als ik zie dat ik de juiste vraag heb gesteld waardoor mijn coachee tot inzicht komt, dan ga ik stralen!
In het onderwijs, waar ik nog steeds met veel plezier in werk, kan ik mijn coachingskwaliteiten momenteel onvoldoende kwijt.
In september 2018 ben ik gestart met de opleiding ‘integraal leefstijl- en vitaliteitscoach’. Deze opleiding heb ik in juni 2019 goed afgerond. Een enorme uitdaging, naast gezin en werk, maar ik ben ontzettend blij en trots dat ik deze stap destijds heb durven maken!

Ik voel aan alles dat dit is waar ik ‘blij’ van word en energie van krijg! Ik geloof er in dat ik mensen daadwerkelijk kan helpen met het terug vinden van hun energie. Immers, als ik het kan, dan kan jij het ook!