Peuter slaapconsult (2-4 jaar)

peuterslaap‘Ik ben twee en ik zeg nee….’ De peuter is de wereld flink aan het verkennen en zoekt hierbij soms flink de grenzen op. 
Hoe gaaf zou het zijn dat we de zin
‘ik ben twee en ik zeg nee’ ombuigen naar:

* ik ben twee en ik beslis ook mee
* ik ben twee en ik doe ook mee
* ik ben drie en ik word blij als ik mijn bed zie

Een peuter heeft vaak niet meer zo’n last van fysieke issues die het slapen verstoren, maar bepaalde slaapgewoonten zijn ingesleten. 

⇒ Wordt alles uit de kast getrokken om maar niet te hoeven slapen?
⇒ 
Sliep je kindje goed en ineens niet meer?
⇒ Komt je kindje ‘s nachts uit bed? 
⇒ 
Is je kindje erg vroeg wakker?
⇒ Slaapt je kindje nog niet door?
⇒ Slaapt jouw kindje bij jou in bed, maar wil je hier vanaf?
⇒ Duurt naar bed brengen een eeuwigheid?

Met een peuter slaapconsult kan ik je helpen om bovenstaande ‘issues’ op te lossen. Er kunnen natuurlijk ook andere ‘slaapproblemen’ zijn. 
Neem rustig even contact op om te kijken of ik je kan helpen. 

De peuter ontdekt de wereld en dit gaat niet altijd zonder slag of stoot. Je peuter zoekt de grenzen op en laat van zich horen als iets hem niet zint. Niet de makkelijkste leeftijd om te werken aan slaap, maar wel heel hard nodig als er nog slaapissues spelen! Een uitgeruste peuter is namelijk veel gezelliger dan een oververmoeide peuter! 

Werken vanuit een positieve benadering
Door te werken vanuit een positieve benadering, passend bij de leeftijd van de peuter, gaan we de slaapissues te lijf! De juiste timing, duidelijke kaders, complimenteren en belonen zijn de sleutelwoorden tot succes.   

Ontwikkelingen
Je kindje maakt in korte tijd enorme ontwikkelingen door. Al deze indrukken moeten verwerkt worden. Verwerken gebeurt veelal tijdens het slapen. Na een drukke dag, kan het zijn dat je kindje onrustig slaapt. Je kindje heeft jou dan soms nodig om even tot rust te komen.

Tijdens de peuterleeftijd wordt het ledikantje verruild voor een groot bed en soms zelfs een nieuwe slaapkamer. 
Tevens vervalt tijdens de peuterleeftijd het middagslaapje en komen vroege bedtijden in beeld. Beide zaken kunnen gerommel geven bij het slapen als je dit niet op de juiste manier aanpakt. 

Huilen
Iedere peuter huilt wel eens. Het is een signaal voor ons als ouders. Wat wil je kindje je hiermee vertellen? Soms lijkt het er op dat je het kindje het doet om iets voor elkaar te krijgen. Toch gaat er iets achter het gehuil schuil. Een verlangen naar…  Je ziet waarschijnlijk wel dat je kindje meer huilt als het moe is. Huilen proberen we dus te voorkomen, zonder gelijk aan alles toe te geven. 

Samen gaan we op zoek naar de juiste ingrediënten voor een fijn slaapfeestje (die niet tot in de nachtelijke uurtjes duurt 😉 ) waardoor huilen niet nodig is. 

 

'Miranda heeft ons geholpen met het aanbrengen van structuur rondom bedtijd. N. had het gevoel dat hij keuzemogelijkheden had, waardoor er minder strijd ontstond.
Evelien
Mama van een peuter bijna 3 jaar oud

Slaapgewoonten wiegen
Als je kindje slecht slaapt, dan doe je er alles aan om je kindje te laten slapen. Hierdoor kan het zijn dat jij fungeert als schommelstoel, levend matras of is jouw borst een ‘all you can eat’ buffet geworden. Ik weet als geen ander hoe gemakkelijk een bepaalde gewoonte er in sluipt. Immers ‘all you need is sleep…’ 
Bepaalde slaapgewoonten (ook wel slaapassociaties genoemd) zijn hartstikke goed en fijn, maar sommigen vragen veel van jou als ouder. Het is vaak heel lastig om dit te doorbreken. Ik laat je zien hoe je deze ‘verkeerde’ slaapgewoonten kunt doorbreken. We werken toe naar een fijn bedtijdritueel met fijne slaapgewoonten. 

 

Dreumes slaapconsult
In het dreumes slaapconsult onderzoek ik fysieke-, omgevings- en slaaptechnische factoren die het slapen van jouw kindje kunnen verstoren. Dit verwerk ik een slaapanalyse, waardoor jij de oorzaak begrijpt van het slechte slapen van jouw dreumes. Deze analyse wordt vertaald naar een slaapplan. Het slaapplan is opgedeeld in kleine praktische stappen, zodat jij als ouder het overzicht houdt en de kans van slagen groter wordt. 

In het slaapplan wordt rekening gehouden met de gevoelige periodes van jouw kindje om te werken aan een goede slaap. Door de stappen rustig op te volgen, bouw je een stevig fundament, waardoor slapen in de toekomst minder problemen oplevert.

Naast het slaapplan denk ik met je mee om zoveel mogelijk positieve structuur aan te brengen in de voorbereiding op de nacht. Dit brengt duidelijkheid en rust, waardoor je de kans op strijd verkleint. Denk hierbij aan dagritmekaarten of routinekaarten voor het slapen gaan. 

Hieronder zie je een filmpje van een gesprekje met mijn dochter over waar ze gaat spelen. Een eenvoudige weekplanning kan overzicht bieden en dit geeft rust. Ik denk graag met je mee hoe je jouw kindje kunt helpen om overzicht te krijgen. 


Coaching

De weg naar dromenland is namelijk vaak een weg met hobbels en valkuilen. Het is dan soms lastig om op koers te blijven. Ik help je graag om op het juiste pad te blijven en stuur bij wanneer dit nodig is. Kenmerkend hierbij is mijn duidelijkheid. Indien nodig zorg ik ervoor dat je een liefdevolle schop onder je kont krijgt. Het doel blijft immers een goed slapend kindje. Daarnaast stuur ik altijd aan op ‘eigen regie’, waarbij jij als ouders weer de touwtjes in handen krijgt. 

Als je een slaapconsult met slaapcoaching afneemt hebben we gedurende 4 weken lang, 2 keer per week contact via whats app. Tevens hebben we twee videobelmomenten. Meestal is dat na 1 week en na 4 weken, maar het kan zijn dat het eerder nodig is. We kijken naar wat op dat moment nodig is. Woon je in de buurt? Dan is een huisbezoek ook mogelijk. 

'Miranda is altijd heel duidelijk geweest aangaande haar bevindingen met daarbij concrete acties die we gelijk konden toepassen. Tussentijds is het prettig om even contact te hebben wat er wel en wat er niet goed gaat. Vervolgens helpt ze je weer als bijsturing noodzakelijk is'
Eva
Mama van een peuter van ruim 2 1/2 jaar oud

Hoe werkt het?
Na aanmelding voor het peuter slaapconsult, hebben we eerst telefonisch contact. Ik stel je wat vragen om te kijken of we een goede match met elkaar zijn en of ik jullie daadwerkelijk kan helpen. Zijn we allemaal overtuigd, dan gaan we aan het werk. Wil je weten hoe dit in werk gaat, lees dan hier verder. 

 

Peuter slaapconsult

 

Wat kost het?
€ 199,-

 

 

 

Peuter slaapcoachtraject

 

Wat kost het?
€ 349,-

 

Twijfel je nog? Laten we eerst eens met elkaar kennismaken om te kijken of ik wat voor je kan betekenen. Ik vind het belangrijk dat we een klik hebben en beiden een goed gevoel hebben, voordat we een samenwerking aan gaan.