Wat houdt een persoonlijk consult in?
Een persoonlijk consult kenmerkt zich doordat er persoonlijk contact is. Dit persoonlijke contact is in de vorm van een huisbezoek of een skypegesprek. Je krijgt direct antwoord op je vragen en veel mensen vinden het face-to-face contact prettig.

Hoe werkt het?
Na aanmelding voor het persoonlijk consult, gaan we allebei aan het werk.
Allereerst ontvang je een e-mail met daarin belangrijke informatie samen met:
– het intakeformulier
– lege daglog formulieren
– betalingsgegevens
– aantal voorstellen voor het huisbezoek/ skypegesprek

Na ontvangst van deze e-mail ga jij als ouder aan het werk. Je bevestigt een datum en tijd voor het huisbezoek/ skypegesprek en je vult een zeer uitgebreid intakeformulier in, waar ik je bevraag op verschillende vlakken:
– zwangerschap en geboorte
– fysieke factoren die het slapen kunnen storen
– slaaptechnische factoren
– omgevingsfactoren

Tevens vul je gedurende  2 à 3 dagen daglogs in. Je beschrijft hierin uitgebreid hoe de dag van jouw kleintje er uit ziet. Je beschrijft hoe laat je kleintje naar bed ging, hoe het inslapen ging, hoe het wakker werd, hoe lang er is geslapen, wat er is gegeten etc.

Deze beide formulieren zijn voor mij van groot belang om een goede analyse
en een goed slaapplan te maken. Des te nauwkeuriger jij dit invult, des te
beter mijn analyse en slaapplan is. Na het invullen, stuur je alles retour en doe je de betaling. Zodra ik alles heb ontvangen ga ik voor je aan het werk.

Ik analyseer de gegevens uit het intakeformulier en de daglogs. Vaak heb ik dan nog even contact met jou, om nog wat kleine dingen na te vragen, zodat mijn beeld zo volledige mogelijk is. Mijn bevindingen verwerk ik in een kort en bondig naslagwerk met hierin puntsgewijs de analyse en het slaapplan. Tevens verzamel ik voor jou de nodige factsheets. Factsheets zijn informatiebulletins, toegespitst op een bepaald onderwerp, die je voor meer informatie kunt lezen. Dit is een extraatje, want in principe heb je deze factsheets niet nodig om het slaapconsult te begrijpen/ uit te voeren. 

Dan is het tijd voor het persoonlijke stuk… het huisbezoek of skypegesprek. Ik bespreek kort de huidige situatie en benoem wat er speelt en waardoor dit veroorzaakt wordt. Vervolgens leg bespreek ik al mijn bevindingen t.a.v. fysieke factoren, omgevingsfactoren en slaaptechnische factoren met de bijbehorende adviezen. 
Aansluitend leg ik het slaapplan uit, welke opgedeeld is uit kleine stappen. Kleine stappen zorgen voor grote resultaten!
Je hebt in dit gesprek alle ruimte om je vragen te stellen, maar ook na afloop kunnen er wat vragen naar boven komen. Want van zoveel informatie… daar gaat je hoofd wel van tollen… 😉 Maar gelukkig krijg je na afloop per mail het naslagwerk en bijbehorende factsheets opgestuurd, zodat je alles nog eens rustig na kunt lezen.  

Vervolgens hebben we na een week nog kort telefonisch contact om de puntjes op de ‘i’ te zetten en het slaapconsult af te sluiten. Blijken er dan toch nog vragen te zijn, gedurende het werken aan slapen, dan kun je een follow up consult boeken in de vorm van een telefonisch gesprek of coaching. 

Wat zijn de voordelen?
Er is persoonlijk contact.
Je hebt gelijk een antwoord op je vragen tijdens dit contactmoment. 
Ik kan bij een huisbezoek meekijken naar de slaapplek/slaapspullen van je kindje (indien gewenst). 
Je krijgt alle geen ellenlange verhalen, maar een kort en bondig slaapadvies. 
Je kunt alles rustig nalezen op een moment dat het jou uitkomt. 

Wat zijn de nadelen?
 
Je hebt een afspraak op ‘tijd’, waardoor je gebonden bent aan tijd (en plaats in geval van een huisbezoek).
Er is geen begeleiding (in de vorm van coaching) na ontvangst van het slaapconsult.