assorted-blur-close-up-1115128

Je mooier voor doen…

Ken je dat? Dat jij je zelf mooier wilt laten zien dan dat je daadwerkelijk bent? Ik heb mezelf hier onlangs op betrapt.
Een tijdje geleden had ik een ontmoeting met mensen die ik al een tijd niet gezien en gesproken had en ik wilde me ‘uiterlijk’ mooier voordoen dan dat ik me daadwerkelijk voelde.
Ik besloot mijn haren eens ‘leuk’ op te steken en een beetje make-up te gebruiken, zodat ik er ‘vlot’ en ‘energiek’ uit zou zien.

Waarom wilde ik dit zo graag? Ik voelde me alles behalve fit, herstellende van een fikse verkoudheid, en zag er tamelijk ‘beroerd’ uit. Echter wilde ik wel graag naar deze bijeenkomst, omdat ik wist dat ik hier energie van zou krijgen. Gezien ik bezig ben om ‘vitaliteitscoach’ te worden, heb ik de overtuiging dat ik zelf dan ook ‘vitaal’ moet zijn. Dit wilde ik in ieder geval uitstralen naar buiten. Missie NIET volbracht.

Alleen al het doen van mijn haar kostte op de één of andere manier energie. Ik föhnde een wilde bos krullen, maar vond het net niet mooi genoeg… Dus hup… opsteken dan maar. Het resultaat was niet wat ik er van verwachtte… Poging 2… mwah… maar ik besloot het ermee te doen. Na een tijdje kwam ik tot het besef dat het nog steeds niet lekker zat. Hup alle knipjes en schuifjes eruit en gewoon mijn tegenwoordig standaard slordige knot op mijn hoofd. JAAA, dat voelt lekker vertrouwd!

Terwijl ik nog met opgestoken haar zat deed ik wat make- up op. Want dat maakt mijn blik net even wat frisser dacht ik. Echter wilde ook dit niet erg lukken op deze dag. Gevolg… mijn ogen voelden zwaar vermoeid en straalden ook bepaald geen sprankeling uit die ik graag uit wilde stralen.
Waar ik me echt mateloos aan erger is het feit dat je aan mijn ogen kunt aflezen hoe ik ervoor sta. Ik heb helaas de pech dat ik een hele dunne huid rondom mijn ogen heb, waardoor ik al snel hele donkere plekken rond mijn ogen heb. Hierdoor zie je al gauw aan mij dat ik moe ben. Maar helaas ben ik er ook achter gekomen dat ik deze plekken heb als ik vol ‘energie’zit, alleen zijn ze dan wat minder grauw. Bij echte vermoeidheid krijg ik ook nog eens hele rode ogen. Helaas je kunt nog zo’n make-up artiest zijn… maar dit krijg je echt niet weg.

Waarom wil ik me letterlijk ‘mooier’ voordoen dan dat ik me voel? Ben ik een minder ‘mooi’ mens als ik er ‘moe’ en ‘eenvoudig’ uit zie? Het antwoord hierop is natuurlijk NEE. Maar wat maakt dan dat ik dit toch wil doen? Dat is nog een mooi zelfonderzoek waard! PUUR Miranda… wees maar PUUR… die overtuiging mag ik zelf dus nog meer gaan leven!

     

Comments are closed.