Nieuwe ronde… nieuwe kansen

In 2014 ben ik gestart met de facebook pagina PUUR Miranda. Deze heb ik afgelopen zomer helemaal leeggehaald, omdat ik toen dacht dat ik onder een andere naam verder zou gaan. Hieronder mijn verhaal (van Facebook) van de keuze tot ‘integraal leefstijl- en vitaliteitscoach’.

Zoals je wellicht al gelezen hebt, ben ik begonnen aan de opleiding ‘integraal leefstijl- en vitaliteitscoach’. Een opleiding helemaal los van het onderwijs. Ga ik het onderwijs dan uit? Vooralsnog niet, ik vind het veel te leuk om les te geven en mensen te coachen op de werkvloer.

Het coachen is iets wat ik ontzettend leuk vind, maar wat de afgelopen jaren niet helemaal tot zijn recht heeft kunnen komen. Terwijl ik juist denk dat ik daar in de toekomst mee verder wel. Ik heb vanaf het moment van afstuderen aan de PABO gezegd, ik wil niet tot 60e (of langer) voor de klas staan. Ik vind ‘leerkracht’ zijn een prachtig beroep, maar er wordt veel van de leerkracht van nu gevraagd. Dit kost mij veel energie. Soms teveel energie.

Tijdens mijn zwangerschapsverlof heb ik mijzelf de tijd gegund om te bedenken wat ik dan ik qua werk wel in de toekomst wil doen. Ik heb een gesprek met een loopbaancoach gehad. Ik had de intentie om een beroepskeuzetest te gaan doen. Echter bleek uit dit gesprek al snel dat dit helemaal niet nodig was. Coachen is iets waar ik warm voor loop. Maar daar is toch helemaal geen werk in te vinden? De loopbaancoach wees mij op de mogelijkheden en benadrukte dat iedere coach uniek in zijn soort is. Na het gesprek ben ik mij gaan verdiepen in diverse opleidingen en zo is het besluit genomen om dus de opleiding tot ‘integraal leefstijl- en vitaliteitscoach’ te gaan doen.

Echter zag ik dit niet helemaal voor me naast de baan die ik op dat moment had. Ik heb daarom besloten om iets gas terug te nemen en dit schooljaar in de invalpool van mijn werkgever te gaan werken. Ik heb mijn vaste contract en vaste werkdagen behouden, maar heb minder verantwoordelijkheden waardoor ik meer rust heb. Alhoewel… Miranda zou Miranda niet zijn als ze iets niet voor 100% of meer doet… Maar wat ik doe vind ik tot nu toe heerlijk! Hierover zal ik een andere keer meer schrijven.

In september ben ik gestart met de opleiding. De opleiding vindt plaats in Elburg, en is zo eens in de maand, twee dagen. De opleiding is gelijk ontzettend praktisch, veel dingen geleerd waar ik direct al iets mee kan doen in de praktijk. Nu is het oefenen geblazen! Ik ben gestart met twee oefencoachees, waarmee ik intakegesprekken heb gevoerd en waar nu een vervolg op komt. Wauw, wat een energie komt er hiervan bij mij naar boven! Het gaat natuurlijk nog niet allemaal zoals het hoort, maar daarvoor zijn het oefengesprekken met oefencoachees. Binnenkort waarschijnlijk komt oefencoachee nummer 3 erbij, een onbekend iemand (ken haar alleen van gezicht). Spannend!

Naast het oefenen als coach ga ik zelf ook ‘door de wasstraat’. Je werkt in de opleiding namelijk aan jezelf als mens, als coach en als ondernemer. Deze drie principes spraken mij enorm aan, hierdoor heb ik gekozen voor deze opleiding.

Als mens ben ik hard aan het werk met mijzelf. Het afgelopen jaar was een enorme mallemolen qua emoties. Het krijgen van een dochter zette mijn leven op kop. Fantastisch, wat geniet ik van mijn kleine meisje!!! Alle clichés zijn waar… het krijgen van een kind is het mooiste wat mij is overkomen. Maar oh wat is het soms ook pittig. Hier zal ik in een andere blog op terug komen.

Binnen de opleiding stel je dus ook doelen t.a.v. jezelf als mens. Voor mij als mens is dat het vinden/ houden van een goede balans tussen werk en privé en ik zou graag weer een aantal kledingmaten kleiner willen dragen. Dit blijft wel een terugkerend dingetje in mijn leven… iedere keer wil het maar niet lukken. Ik hoop dan nu ook de tools en het doorzettingsvermogen te krijgen om het wel te laten lukken!

Als ondernemer wil ik deze keer mijn bedrijf wel laten slagen (Vorige poging is helaas mislukt, maar achteraf heel logisch). In de opleiding wordt hier dus ook al over gesproken. Wat heb je te bieden, wat wil je bereiken, welke kwaliteiten heb je? Hierover pratende kreeg ik van de opleider de volgende spreuk terug: ‘What you see is what you get’. Dit sloeg op mij. Zodoende ben ik weer terug gekomen bij de naam ‘PUUR Miranda’. Ik was eerst van plan om VHL coaching als bedrijfsnaam te gebruiken. Dit stond voor vitaliteit – healing -leefstijl, maar ook ‘voel het leven’. Maar na bovengenoemde uitspraak ben ik weer terug bij ‘PUUR Miranda’. No nonsense coaching!

En als coach? Ondanks al een coachingsopleiding in the pocket te hebben, heb ik nog zo veeeeel te leren. Pfff… maar ik geniet nu al met volle teugen!
Zo ik ga afronden… in de toekomst meer blogs vanaf mijn zijde, maar nu even ‘ME- time’ maken. Lekker op de bank met een kop thee!

Comments are closed.