bowl-centimeter-delicious-1332189

Een jaar later

Vorig jaar september startte ik aan de opleiding integraal leefstijl- & vitaliteitscoach. Een spannende stap, want zelf voelde ik me bepaald niet vitaal. Ik was te zwaar en vaak ook zonder energie.
Tijdens de opleiding heb ik les gehad over onder andere voeding en bewegen, omgaan met emoties en belemmerende gedachten.

Gedurende de opleiding ben ik op diverse manieren uitdagingen met mezelf aangegaan. De grootste uitdaging was afvallen en een gezondere leefstijl aannemen. In deze blog zal ik over mijn ontwikkelingen hierover schrijven.

Dankzij de vele inzichten die heb ik opgedaan gedurende de opleiding ben ik in de periode september tot april ongeveer 7,5 kilo afgevallen. Mijn vetpercentage was gedaald en mijn spiermassa gestegen. Trots was ik als mensen constateerden dat ik flink was afgevallen. Het was ook goed te zien, ik kreeg minder buik en meer taille.

Ik ben gezonder gaan eten, ik eet aanzienlijk minder gluten en suiker. Hierdoor heb ik veeeeeeel meer energie gekregen! Tevens ben ik gaan sporten, zo’n 2 en soms 3 keer per week. Voorheen beleefde ik weinig tot geen plezier aan sporten in de fitnesszaal, maar nu heb ik mijn ‘drive’ helemaal gevonden en ben ik er ruim 1 ½ uur te vinden. Ook dit is natuurlijk helpend in het verhogen van mijn energieniveau.

In het voorjaar kwam er een flinke kink in de kabel. In april bleek ik zwanger te zijn van een tweede kindje. In die tijd ben ik weer meer gaan eten omdat ik in de veronderstelling was dat ik minimaal 3 eetmomenten op een dag moest hebben. En ach… af en toe een broodje hier en daar… dat kan toch geen kwaad. Binnen een paar weken zat er zo 2 kilo aan.

Een paar weken na de ontdekking dat ik zwanger was, kwam ik erachter dat ik een miskraam zou krijgen. Het kindje groeide niet naar verwachting. Ik wist zeker dat ik 8 weken zwanger zou zijn, maar volgens de verloskundige was het nog maar 5 weken. Bijzonder was dat ik al zo’n voorgevoel had dat er iets niet goed was. Een paar dagen na het bezoek aan de verloskundige begon mijn lichaam inderdaad het kindje af te stoten.
Ik kijk terug op een paar heftige dagen, je weet dat je zwanger bent, hebt vervolgens enorm veel twijfels, dit wordt bevestigd en dan wachten tot het zover is. Ik heb een paar enorme rotdagen gehad, maar toen de miskraam eenmaal op gang kwam, kwam er rust in mijn hoofd en kon ik mijn emoties goed reguleren. Het verdriet mag er zijn, maar ik realiseerde me ook als snel dat ik dankbaar mag zijn, voor wat ons bespaard is gebleven. Tevens voelde ik me nog dankbaarder voor de prachtige dochter die wij al hebben mogen krijgen.

Ondanks dat ik alles wist van een gezonde leefstijl was dit even lastig vol te houden. Ik ben een emotie eter en in de weken na de miskraam had ik ook niet zoveel zin in koken als ik heel eerlijk ben. Toen ik vervolgens alles weer op alles zette, ging er geen kilo vanaf, tot mijn grote frustratie. Tja… en wat ik dan doe? Emotie eten… Niet erg helpend dus allemaal. Al met al is er na de miskraam nog eens 2 kilo bij aangekomen.

Was dat het? Nee hoor… De vakantie heb ik nog niet besproken… Wij zijn nog gek op wat te knabbelen in de avonduren en ach de broodjes van de plaatselijke supermarkt waren ook erg lekker… Na onze vakantie was ik nog een paar weken thuis en miste ik nog steeds mijn ritme en regelmaat. Je raadt het al… weer 2 kilo erbij gedurende de zomervakantie. Tevens kreeg ik een enorme energiedip door alle gluten en suikers.

De knop moet weer om… ik wil weer meer energie hebben, stoppen met emotie eten en die 6 kilo die er af was moet er weer af met nog 4 kilo extra… Oftewel nog 10 te gaan… pfff…
Om de kans van slagen te vergroten heb ik vandaag weer keurig een weekplanning gemaakt qua eten, de nodige boodschappen gedaan en ga ik straks sporten zodra mijn man thuis is. Om de sporttijd in de sportschool wat te verkleinen heb ik thuis alvast wat oefeningen op mijn fitnessmat gedaan en met de kettlebell.

Op naar een gezond gewicht!

Comments are closed.