close-up-of-text-315653 (1)

‘Dromen worden werkelijkheid als je sterk genoeg bent om in je dromen te geloven’

Maar alleen met geloven in je dromen, zullen je dromen nog niet uitkomen. Althans ik ben nog niet slapend rijk geworden 😉
Als je je dromen wil verwezenlijken, zal je daar vaak wat voor moeten doen. Meestal gaat het niet vanzelf…  Ik heb trouwens niet de de droom om ‘rijk’ te worden, maar ik heb wel dromen die mij ‘rijker’ laten voelen.

Afgelopen weekend kwam één mijn dromen vanuit het niets weer haarscherp naar boven. Ik wil me vitaler en slanker voelen dan dat ik me nu voel. Dit kwam op tijdens het sporten. Ik zal jullie niet verder belasten met al mijn struggles omtrent mijn gewicht, daarover heb ik al vaker geschreven.
Naast het vitaler en slanker voelen, heb ik de droom om een goedlopende eigen praktijk te hebben.

Belangrijk bij het verwezenlijken van je dromen is om uit te zoeken waarom je dit wilt. Wat is je drijfveer? Wat doet dit met je daadkracht? Wat levert het jou op? Schrijf dit voor jezelf eens op, wat levert het verwezenlijken van je droom je op?

Nu kan ik alles uitkristaliseren waarom ik bepaalde dromen nog niet verwezenlijkt heb… echter geloof ik niet dat dit helpend is. Ik geloof in de kracht van het stellen van doelen om dromen te verwezenlijken. Zonder doel blijf je dromen en verandert er niks.

‘Als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg’

Je zult dus richting moeten geven aan je doelen, maar voordat je dat doet moet je je doelen haarscherp hebben.

Wat wil je precies bereiken?
Wanneer wil je dit bereiken?
Als je je doelen wegzet in een tijdspad, welke tussendoelen kun je dan stellen?
Wat ga je doen om dit te bereiken?

Met name de laatste vraag is helpend in het bereiken van doelen. Ik gebruik in mijn coaching vaak de stoplichtmethode.
Teken voor je zelf een verkeerslicht of pak gekleurde blaadjes. Vul de antwoorden op onderstaande blaadjes in.
Groen: Waar je mee starten? (uitdaging)
Oranje: Waar ga je mee door? (volhouden)
Rood: waar ga je vanaf nu mee stoppen? (elimineren)

Vul dit zo concreet mogelijk in.
‘Ik ga meer sporten’ is nog vaag.
Maak het concreter met wie, wat, waar, wanneer en hoe laat/ hoe lang etc.

Ik heb voor mezelf deze actiepunten afgelopen weekend echt even uitgewerkt. Door alles te concretiseren maak je ook een soort commitment met jezelf.

Zo had ik met mezelf afgesproken dat ik op dinsdag zou gaan sporten en woensdag zou gaan wandelen. Toch liep het niet helemaal zoals gepland, dus moest ik even zoeken hoe ik toch mijn afspraak met mezelf kon nakomen. Dinsdag heb ik thuis in de woonkamer gesport. Lang leve de kettlebel, een fitnesselastiek en mijn dochter die nog zorgde voor wat extra gewicht tijdens mijn buikspieroefeningen… 😉
Woensdag wandelen… hmm… ik ben dinsdag niet naar de sportschool geweest… en voor een lange wandeling was mijn tijd te kort. Ik besloot tegemoet te komen aan mijn beide doelen, ik ben sinds lange tijd weer eens een rondje gaan hardlopen. En wauw, wat voelde ik me voldaan. Het ging beter en makkelijker dan dat ik had verwacht!

Ook heb ik woensdag gewerkt aan mijn droom om een goedlopende praktijk neer te zetten. Ik ben bezig met een opleiding om deze droom te verwezenlijken. Ik heb als doel gesteld dat ik 1 maart 2020 helemaal klaar wil zijn met de opleiding. Wil ik dit bereiken, dan moet ik zorgen dat ik bij ben met alle lessen, mijn huiswerk netjes maak enz.
Woensdag heb ik ook overwogen om lekker de stad in te gaan, mezelf in de watten te leggen, maar ik heb er toch voor gekozen om aan mijn opleiding te werken. Dit kostte me meer tijd dan ingepland, het was een flinke kluif, en beek achteraf zelfs te veel hebben gedaan, maar ben wel trots op het resultaat dat ik heb bereikt.

Mijn dromen zijn glashelder en er komt een dag dat mijn dromen werkelijkheid worden!

‘The best way to make your dreams come true, is to wake up!’

Comments are closed.