Dreumes slaapconsult (1-2 jaar)

Je kindje is geen baby meer en je had gehoopt dat je kleintje nu toch wel eens lekker zou slapen… 

Niets is minder waar… jouw kleintje bezorgt jou nog steeds gebroken nachten. Dat dit af en toe gebeurt (bijv. bij ziekte of doorkomende tandjes) is normaal, maar als dit vrijwel dagelijkse kost is geworden, is het hoog tijd voor actie. Des te ouder je kindje wordt, des te lastiger het wordt om dit op te lossen. (Gelukkig kan het nog steeds hoor!) 
De dreumes heeft vaak niet meer zo’n last van fysieke issues die het slapen verstoren, maar de ‘verkeerde’ slaapgewoonten zijn vaak ingesleten. 

⇒ Huilt je kindje zodra het bedje in beeld komt?
⇒ Lukt het jouw kindje niet om alleen in slaap te vallen?
⇒ Slaapt jouw kindje bij jou in bed, maar wil je hier vanaf?
⇒ Zijn er bedtijdbattles? 

Met een dreumes slaapconsult kan ik je helpen om bovenstaande ‘issues’ op te lossen. 

Slaap ‘problemen’ bij dreumesen zijn veelal ontstaan in de babytijd. Er was sprake van fysiek ongemak, waardoor je je kindje bent gaan helpen om in slaap te komen. Hierdoor zijn bepaalde slaapgewoonten ingesleten. Dit is heel logisch, want je doet alles voor meer slaap.  Op de dreumesleeftijd speelt vaak ook oververmoeidheid, doordat er te vroeg een slaapje wordt geskipt. 

Ontwikkelingen
Je kindje maakt in korte tijd enorme ontwikkelingen door. Leren lopen, praten, zelf eten en drinken zijn grote mijlpalen op deze leeftijd. Al deze indrukken moeten verwerkt worden. Verwerken gebeurt veelal tijdens het slapen.  Er zijn periodes waarin je goed aan slapen kunt werken en periodes waarin dit lastiger gaat. Ik laat je zien wanneer en hoe je het beste aan slaap kunt werken. 

Huilen
Iedere dreumes huilt wel eens, maar de vraag is waarom en wat doe je hieraan? Een veel gehoord advies bij slaapproblemen is ‘laat maar huilen, dan slaapt hij vanzelf wel in’. Echter zorgt laten huilen voor stress, Stress zorgt voor een te hoog cortisolgehalte, waardoor inslapen moeilijker gaat. Je komt in een vicieuze cirkel terecht. Hierdoor kan het zijn dat je kindje al begint te huilen zodra hij doorkrijgt dat het bedtijd is. Er ontstaan bedtijdbattles en het resultaat is een gestrest kind en een gestreste ouder. Dit willen we voorkomen, dus we gaan ervoor zorgen dat bedtijd een fijn feestje wordt (die niet doorgaat tot in de nachtelijke uurtjes). Samen gaan we op zoek naar de juiste ingrediënten voor het slaapfeestje. 

Ritme
Iedere dreumes heeft zijn of haar eigen ritme, dit kenmerkt zich vooral in de duur van de slaapjes. Wat veel ouders niet weten is dat vrijwel ook dreumesen maar een bepaalde tijd achter elkaar wakker kunnen zijn. Door te werken met deze ritmes, zal je zien dat de weg naar dromenland een stuk makkelijker gaat. Ik kijk in het slaapconsult met je mee naar het huidige ritme van jouw kindje en help je om deze bij te sturen waar nodig. 

 

'Als ik nu terugkijk was ons kind veel te lang wakker. Hierdoor ging M. over zijn vermoeidheid heen en kon hij niet slapen. Nu we hem vroeger op bed leggen, zijn de nachten ook beter.'.
Annika
Mama van een dreumes van 16 maanden

Slaapgewoonten wiegen
Als je dreumes slecht slaapt, dan doe je er alles aan om je kindje te laten slapen. Hierdoor kan het zijn dat jij fungeert als schommelstoel, levend matras of is jouw borst een ‘all you can eat’ buffet geworden. Ik weet als geen ander hoe gemakkelijk een bepaalde gewoonte er in sluipt. Immers ‘all you need is sleep…’ 
Bepaalde slaapgewoonten (ook wel slaapassociaties genoemd) zijn hartstikke goed en fijn, maar sommigen vragen veel van jou als ouder. Het is vaak heel lastig om dit te doorbreken. Ik laat je zien hoe je deze ‘verkeerde’ slaapgewoonten kunt doorbreken. We werken toe naar een fijn bedtijdritueel met fijne slaapgewoonten. 

 

Dreumes slaapconsult
In het dreumes slaapconsult onderzoek ik fysieke-, omgevings- en slaaptechnische factoren die het slapen van jouw kindje kunnen verstoren. Dit verwerk ik een slaapanalyse, waardoor jij de oorzaak begrijpt van het slechte slapen van jouw dreumes. Deze analyse wordt vertaald naar een slaapplan. Het slaapplan is opgedeeld in kleine praktische stappen, zodat jij als ouder het overzicht houdt en de kans van slagen groter wordt. 

In het slaapplan wordt rekening gehouden met de gevoelige periodes van jouw kindje om te werken aan een goede slaap. Door de stappen rustig op te volgen, bouw je een stevig fundament, waardoor slapen in de toekomst minder problemen oplevert.

Naast het slaapplan denk ik met je mee om zoveel mogelijk positieve structuur aan te brengen in de voorbereiding op de nacht. Dit brengt duidelijkheid en rust, waardoor je de kans op strijd verkleint. Denk hierbij aan dagritmekaarten of routinekaarten voor het slapen gaan. 

Coaching
De weg naar dromenland is namelijk vaak een weg met hobbels en valkuilen. Het is dan soms lastig om op koers te blijven. Ik help je graag om op het juiste pad te blijven en stuur bij wanneer dit nodig is. Kenmerkend hierbij is mijn duidelijkheid. Indien nodig zorg ik ervoor dat je een liefdevolle schop onder je kont krijgt. Het doel blijft immers een goed slapend kindje. Daarnaast stuur ik altijd aan op ‘eigen regie’, waarbij jij als ouders weer de touwtjes in handen krijgt. 

Als je een slaapconsult met slaapcoaching afneemt hebben we gedurende 4 weken lang, 2 keer per week contact via whats app. Tevens hebben we twee videobelmomenten. Meestal is dat na 1 week en na 4 weken, maar het kan zijn dat het eerder nodig is. We kijken naar wat op dat moment nodig is. Woon je in de buurt? Dan is een huisbezoek ook mogelijk. 

'Wat fijn dat je me door die bedtijdbattles heen sleepte'
Imke
Mama van een dreumes van 18 maanden

Dreumes slaapconsult

 

Hoe werkt het?
Na aanmelding voor het dreumes slaapconsult, hebben we eerst telefonisch contact. Ik stel je wat vragen om te kijken of we een goede match met elkaar zijn en of ik jullie daadwerkelijk kan helpen. Zijn we allemaal overtuigd, dan gaan we aan het werk. Wil je weten hoe dit in werk gaat, lees dan hier verder. 

 

Wat kost het?
€ 199,- 

Dreumes slaapcoachtraject

Veel vermoeide ouders vinden het lastig om tijdens het werken aan het slaapplan door te zetten. Een moeilijke nacht maakt je kwetsbaar en onzeker. Het is dan verleidelijk om in oude gewoonten te vervallen. 
Met een slaapcoachingstraject voorkom je dat je in deze valkuil stapt. Je kunt mij om advies vragen en ik help je door de lastige dagen heen. 
Ik stuur je bij of geef je een liefdevolle schop als dit nodig is. Ik wil namelijk bereiken dat jullie weer lekker kunnen slapen. 

Wat kost het?
€ 349,- 

Twijfel je nog? Laten we eerst eens met elkaar kennismaken om te kijken of ik wat voor je kan betekenen. Ik vind het belangrijk dat we een klik hebben en beiden een goed gevoel hebben, voordat we een samenwerking aan gaan.