Wat houdt het basis consult in?
Het basis consult kenmerkt zich door de hoeveelheid ‘leesvoer’. Je krijgt volledig schriftelijk een analyse en slaapplan op maat. Afsluitend vindt er een kort telefonisch nagesprek plaats, om eventuele vragen te stellen. Dit gesprek duurt maximaal 30 minuten. 

Hoe werkt het?
Na aanmelding voor het basis consult, gaan we allebei aan het werk.
Allereerst ontvang je een e-mail met daarin belangrijke informatie samen met:
– het intakeformulier
– lege daglog formulieren
– betalingsgegevens

Na ontvangst van deze e-mail ga jij als ouder aan het werk.  Je vult een zeer 
uitgebreid intakeformulier in, waar ik je bevraag op verschillende vlakken:
– zwangerschap en geboorte
– fysieke factoren die het slapen kunnen storen
– slaaptechnische factoren
– omgevingsfactoren

Tevens vul je gedurende  2 à 3 dagen daglogs in. Je beschrijft hierin uitgebreid hoe de dag van jouw kleintje er uit ziet. Je beschrijft hoe laat je kleintje naar bed ging, hoe het inslapen ging, hoe het wakker werd, hoe lang er
is geslapen, wat er is gegeten etc.

Deze beide formulieren zijn voor mij van groot belang om een goede analyse en een goed slaapplan te maken. Des te nauwkeuriger jij dit invult, des te beter mijn analyse en slaapplan is. Na het invullen, stuur je alles retour en doe je de betaling. Zodra ik alles heb ontvangen ga ik voor je aan het werk. 

Ik analyseer de gegevens uit het intakeformulier en de daglogs. Vaak heb ik dan nog even contact met jou, om nog wat kleine dingen na te vragen, zodat mijn beeld zo volledige mogelijk is. Vervolgens werk ik mijn analyse zo uitgebreid mogelijk voor je uit, met heldere adviezen waar je direct mee aan de slag kunt. Het uitwerken van deze analyse is voor mij de grootste tijdsinvestering van het slaapconsult.
Vervolgens schrijf ik jullie het slaapplan. Het slaapplan is een stappenplan, bestaande uit kleine stappen, waarin precies staat beschreven wat je ‘moet’ doen en wat de vervolgstappen zijn. Je weet precies wanneer je naar de volgende stap kunt gaan, omdat dit allemaal staat beschreven. 
Afsluitend ga ik in op de vragen die nog ‘open’ staan uit het intakeformulier, zodat jij met een gedegen plan aan het werk kunt met jouw kleintje. 

Tevens verzamel ik voor jou de nodige factsheets. Factsheets zijn informatiebulletins, toegespitst op een bepaald onderwerp, die je voor meer informatie kunt lezen. Dit is een extraatje, want in principe heb je deze factsheets niet nodig om het slaapconsult te begrijpen/ uit te voeren. 

Als alles klaar is ‘slaap ik er een nachtje over’… Ik lees de volgende dag nog eens alles goed door, om te kijken of ik niets vergeten ben. Zodra dit is afgerond zet ik alles naar je op de mail en kun jij aan de slag.

Na een week hebben we nog kort telefonisch contact om de puntjes op de ‘i’ te zetten en het slaapconsult af te sluiten. Blijken er dan toch nog vragen te zijn, gedurende het werken aan slapen, dan kun je een follow up boeken in de vorm van een telefonisch gesprek of coaching. 

Wat zijn de voordelen?
Je krijgt een volledig uitgeschreven analyse en slaapplan. 
Je kunt delen van de analyse en het slaapplan meegeven aan bijvoorbeeld het kinderdagverblijf, de gastouder, kinderarts etc. 
Je kunt alles rustig nalezen op een moment dat het jou uitkomt. 
Je krijgt na ontvangst van het slaapconsult nog eenmalig de gelegenheid om vragen te stellen. 

Wat zijn de nadelen?
 
Er is geen begeleiding in de vorm van coaching na ontvangst van het slaapconsult.