Baby slaapconsult (0 – 1 jaar)

Je weet dat baby’s zorgen voor slapeloze nachten. Dit kan soms langer duren dan je van tevoren had verwacht. Zo langzamerhand heb je het gevoel dat je dagen en nachten volledig draaien om het in slaap brengen van jouw baby. Je vraagt jezelf af wat je verkeerd doet. Lieve mama, jij doet niets verkeerds! Het feit dat jij deze pagina leest, laat zien dat jij alles wil doen om jouw baby te laten slapen. Je hebt alleen de juiste ‘tools’ nog niet gevonden. 

Het is normaal dat een kindje gedurende het eerste levensjaar geen nachten doorslaapt. Maar soms loopt het de spuigaten uit. Jouw baby is bijvoorbeeld langdurig of heel vaak wakker. 

 
⇒ Slaapt jouw kindje alleen maar hazenslaapjes?
⇒ Heeft jouw kindje veel hulp nodig bij het in slaap vallen?
⇒ Huilt je kindje veel?
⇒ Lukt het jouw kindje niet om alleen in slaap te vallen?

Met een baby slaapconsult kan ik je helpen om bovenstaande ‘issues’ op te lossen. 

Slaap ‘problemen’ bij jonge baby’s ontstaan regelmatig vanuit lichamelijke klachten of oververmoeidheid. Het is soms niet helemaal helder wat nu oorzaak of gevolg is. Er kan sprake zijn van reflux, koemelkallergie, verschoven werveltjes, darmklachten of KNO klachten. Het kan een zoektocht zijn om alles uit te sluiten. Ik kijk met je mee en wijs je de weg in het medische circuit. 

Ontwikkelingen
Je kindje maakt in korte tijd enorme ontwikkelingen door. Al deze indrukken moeten verwerkt worden. Verwerken gebeurt veelal tijdens het slapen. Er zijn periodes waarin je goed aan slapen kunt werken en periodes waarin dit lastiger gaat. Ik laat je zien wanneer en hoe je het beste aan slaap kunt werken. 

Huilen
Iedere baby huilt, maar de vraag is waarom en wat doe je hieraan? Een veel gehoord advies van buitenstaanders is ‘laat maar huilen, dan slaapt hij vanzelf wel in’. Echter zorgt laten huilen voor stress, Stress kan schadelijk zijn voor de ontwikkeling en heeft een negatieve invloed op de hechting.  
Laat je je kindje huilen, dan zal hij uiteindelijk opgeven omdat hij zich niet gehoord voelt. Daarnaast is de methode ‘laten huilen’ zwaar voor ouders. Het gehuil van een baby gaat immers door merg en been. Ik zal je de ‘laten huilen’ methode ten alle tijden afraden, simpelweg omdat ik er niet achter sta en er niet in geloof. Natuurlijk zal je kindje af en toe huilen, maar het belangrijk is dat jij jouw kindje tijdig troost

Ritme
Iedere baby heeft zijn of haar eigen ritme, dit kenmerkt zich vooral in de duur van de slaapjes. Wat veel ouders niet weten is dat vrijwel iedere baby een bepaalde tijd achter elkaar wakker kan zijn, passend bij de leeftijd van de baby. Door te werken met deze ritmes, zal je zien dat de weg naar dromenland een stuk makkelijker gaat. Ik kijk in het slaapconsult met je mee naar het huidige ritme van jouw kindje en help je om deze bij te sturen waar nodig. 

Wil je meer weten over het juiste ritme van je kindje? Download dan het e-book ‘Klaar voor een goede slaapstart’. Een praktisch e-book met informatie hoe je een goede slaapbasis legt voor je kindje. 

 

'Ze liet helemaal geen slaapsignalen zien, maar ik legde S. aan het einde van de wakkertijd in haar bedje. Ineens viel ze in slaap, zonder huilen'.
Lotte
Mama van een baby van 4 maanden

Slaapgewoonten wiegen
Als je baby slecht slaapt, dan doe je er alles aan om je kindje te laten slapen. Hierdoor kan het zijn dat jij fungeert als schommelstoel, levend matras of is jouw borst een ‘all you can eat’ buffet geworden. Ik weet als geen ander hoe gemakkelijk een bepaalde gewoonte er in sluipt. Immers ‘all you need is sleep…’ 
Bepaalde slaapgewoonten (ook wel slaapassociaties genoemd) zijn hartstikke goed en fijn, maar sommigen vragen veel van jou als ouder. Het is vaak heel lastig om dit te doorbreken. Ik laat je zien hoe je deze ‘verkeerde’ slaapgewoonten kunt doorbreken. We werken toe naar een fijn bedtijdritueel met fijne slaapgewoonten. 

 

Baby slaapconsult
In het baby slaapconsult onderzoek ik fysieke-, omgevings- en slaaptechnische factoren die het slapen van jouw kindje kunnen verstoren. Dit verwerk ik een slaapanalyse, waardoor jij de oorzaak begrijpt van het slechte slapen van jouw baby. Deze analyse wordt vertaald naar een slaapplan. Het slaapplan is opgedeeld in kleine praktische stappen, zodat jij als ouder het overzicht houdt en de kans van slagen groter wordt. 

In het slaapplan wordt rekening gehouden met de gevoelige periodes van jouw kindje om te werken aan een goede slaap. Door de stappen rustig op te volgen, bouw je een stevig fundament, waardoor slapen in de toekomst minder problemen oplevert.

Coaching
De weg naar dromenland is namelijk vaak een weg met hobbels en valkuilen. Het is dan soms lastig om op koers te blijven. Ik help je graag om op het juiste pad te blijven en stuur bij wanneer dit nodig is. Kenmerkend hierbij is mijn duidelijkheid. Indien nodig zorg ik ervoor dat je een liefdevolle schop onder je kont krijgt. Het doel blijft immers een goed slapend kindje. Daarnaast stuur ik altijd aan op ‘eigen regie’, waarbij jij als ouders weer de touwtjes in handen krijgt. 

We hebben gedurende 4 weken lang, 2 keer per week contact via whats app. Tevens hebben we twee videobelmomenten. Meestal is dat na 1 week en na 4 weken, maar het kan zijn dat het eerder nodig is. We kijken naar wat op dat moment nodig is. Woon je in de buurt? Dan is een huisbezoek ook mogelijk. 

'Miranda heeft ons in laten zien dat het belangrijk is dat wij als ouders samen op één lijn zitten. Nadat we samen dezelfde aanpak hanteerden, begonnen we resultaat te zien'.
Anne
Mama van een baby van 7 maanden

Hoe werkt het?
Na aanmelding voor het baby slaap(coach)consult, hebben we eerst telefonisch contact. Ik stel je wat vragen om te kijken of we een goede match met elkaar zijn en of ik jullie daadwerkelijk kan helpen. Zijn we allemaal overtuigd, dan gaan we aan het werk. Wil je weten hoe dit in werk gaat, lees dan hier verder. 

 

Baby slaapconsult

Wat kost het?
€ 199,- 

 

Baby slaapcoachtraject

Veel vermoeide ouders vinden het lastig om tijdens het werken aan het slaapplan door te zetten. Een moeilijke nacht maakt je kwetsbaar en onzeker. Het is dan verleidelijk om in oude gewoonten te vervallen. 
Met een slaapcoachingstraject voorkom je dat je in deze valkuil stapt. Je kunt mij om advies vragen en ik help je door de lastige dagen heen. 
Ik stuur je bij of geef je een liefdevolle schop als dit nodig is. Ik wil namelijk bereiken dat jullie weer lekker kunnen slapen. 

 

Wat kost het?
€ 349,- 

 

Twijfel je nog? Laten we eerst eens met elkaar kennismaken om te kijken of ik wat voor je kan betekenen. Ik vind het belangrijk dat we een klik hebben en beiden een goed gevoel hebben, voordat we een samenwerking aan gaan.